31 juli, 2009

Minsann, där låg en scientolog i min inkorg!

Det “plingar” till i inkorgen till min Gmail och jag vittjar nätet för att se vad dygnets RSS-fiske kan tänkas bjuda på.

En länk leder till en artikel om gamla discodansaren John Travolta, även känd från kultrullen Pulp Fiction. Dessvärre även känd som en av de hippa Hollywood-kändisar som scientologerna värvat.

Det har skvallrats om att John Travolta, vars son tidigare i år dog i en tragisk olycka, skulle ha lämnat sekten, men detta dementeras av en talesperson.

Sonen Jett Travolta led enligt Travolta av Kawasakis sjukdom. Det har länge spekulerats i att Jett Travolta var autistisk, men detta har hela tiden tillbakavisats. Inte konstigt, då autism inte “erkänns” av scientologerna.Aspergers syndrom, autism, ADHD, med flera funktionsnedsättningar, är enligt scientologerna ren humbug, ett påhitt av psykiatrin. För det är nämligen så att psykiatrin gör ALLT för att experimentera med knark på stackars små barn.

Enligt scientologerna, alltså. De hävdar också att det är psykiatrin som är orsaken till Förintelsen, folkmorden på Balkan och naturligtvis är de också orsaken till terrorattacken mot World Trade Center den 11 september 2001.

En annan känd scientolog är skådespelaren Tom Cruise. Idag syns han inte enbart på vita duken, utan florerar också i scientologisektens så kallade rekryteringsfilmer.Tom Cruise är något av en “expert” på ämnet psykiatri, vilket han gärna framhäver i intervjuer. Efter en medialt uppmärksammad attack mot skådespelarkollegan Brooke Shields (som efter en förlossning fick svår depression och behandlades med antidepressiva mediciner) gick den gode Cruise ut och bad om ursäkt och förklarade sig i TV.Det är dock tveksamt om Brooke Shields blev gladare och om vi med alla hästar hemma i stallet blev så mycket klokare.

Sydsvenskan bjuder på mycket intressant läsning i sitt granskande tema kring scientologirörelsen. Missa inte deras länklista i ämnet.

Bonuslänkar till sevärda videoklipp: Fanatiska scientologer förföljer kameramannen Mark Bunker | Scientologiledaren David Miscavige anklagas för att örfila sina vänner i ledningen. YouTube-kanalen Xenu TV kan berätta mer om det.

Missa inte heller: Suveräna anti-scientologibloggen Scientologsekten.